lauantai 11. toukokuuta 2019

Äitien päivänä

Äiti tuo ihmeellinen venyvä, kaikkensa antava kodin hengetär, lastensa turva ja suoja. Äiti joka huolehtii ja murehtii lapsistansa kyyneeliin saakka. Äiti joka lohduttaa lapsiansa, opastaa ja tukee heidät elämän tielle. Äidit ovat ansainneet nimikkopäivänsä.

Mutta me aikuisetkin tarvitsemme lohduttajaa elämän tiellämme joka on monesti kivikkoinen ja mutikastie. Tie jonka pitäisi olla suora ja sileä kuin juuri valettu asfaltti mutta se onkin routavikainen kinttupolku.

Kuka meitä lohduttaa ja tukee kun emme ole enää äitiemme helmoissa pyörimässä tai äiti on jo nukkunut pois? Kenelle voimme tuskamme ja kyynelemme vuodattaa? 

Moni meistä on koittanut erinlaisia metodeja. Jotkut yrittävät hukkkuttaa murheensa työhön, toiset urheiluun ja viimeisenä tulee suomalainen sanonta:" raskaat työt vaativat raskaat huvit." Eli vedetään viina kuin pesusienet.

Nämä kaikki voivat auttaa hetken mutta lopullista rauhaa ja lohdusta ne eivät tuo. Meidän lohdutuksemme tarve ei loppu koskaan tässä ajassa olimme sitten minkälaisia ihmisiä tahansa. 

Niinkuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen.

Jesaja 66:13 FB38

Raamattu puhuu lohdotuksesta ja Jumala lupaa kahdenlaista lohdutusta. Hän lohduttaa nyt tässä ajassa ja lopullinen lohdutus on Jerusalemissa. Se ei tarkoita sitä että meidän pitää lähteä seurakunnan ryhmämatkalle Jerusalemiin saadaksemme loppullisen lohdutuksen vaan lopullinen lohdutus on taivaassa.

Tässä ajassa meillä on loppuun saakka murhetta ja vaivaa. Vaikka kuinka joku lupaa että kun tulet uskoon niin sinulla ei ole huolia ja murheita. Meillä voi olla enemminkin huolia ja murheita kuin ennen uskoon tuloa. Mutta ne voivat olla Jumalan mieleistä tuskaa ja murhetta.

Tuskaa hukkuvista sieluista jotka eivät tunne Jeesusta henkilökohtaisesti. Murhetta siitä miten voisi voittaa sieluja Jumalan valtakuntaan.

Niin kuin sana sanoo:" minä lohdutan teitä." Se ei ole pelkkä sana raamatussa vaan lupaus. Lupaus jonka itse Jumala on antanut.

Lapsi tarvitsee lohdusta niin hän menee äitinsä luo itkien tai murheellisena. Tällöin äiti tietää lohduttaa lastansa. Näin meidänkin pitää mennä Jeesuksen ristin juurelle ennen kuin saamme lohdutuksen. Lapsi kertoo vilpittömästi äidilleen kaiken. Niin meidänkin pitää kertoa kaikki asiamme Jeesukselle jotta Hän voi meitä lohduttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.

Paras etukortti

Jos sinulle tarjotaan etukorttia jolla saat huomattavan alennuksen niin todennäköisesti sinä otat sen. Näin sinut kirjataan asiakasrekisteri...